Eetcafe Uilenspiegel | Over ons
15994
page-template-default,page,page-id-15994,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Over ons

Eetcafé Uilenspiegel is een brasserie in het hart van Gent op wandelafstand van historische en toeristische toppers zoals het Belfort, de Sint-Baafs kathedraal en het stadhuis. In de buurt vind je hippe boetiekjes (Volderstraat, Koestraat en Brabantdam), alsook de grote merken in de winkelstraat bij uitstek, de Veldstraat.

Voorheen was Korte Kruisstraat 3 Vlaams Huis Roeland. Leden komen nog steeds graag hun stamcafé opzoeken om er te vergaderen en bij te praten in de crypte.

Vlaams Huis Roeland – 1954
Korte Kruisstraat 1979 ©beeldbank Stad Gent

In oktober 2017, waagden gepassioneerd kokkin Tilly en jongste zoon Matthias de sprong en namen ze samen de zaak over. Vriendin Kim maakte ook een carrière switch en stapte mee in het verhaal als zaakvoerder. We zijn heel fier dat we als uitbaters zelf elke dag aan het roer te staan in de zaak en onze gasten kunnen ontmoeten en verwennen.

De brasserie biedt een gevarieerde menukaart aan van klassieke, Vlaamse en Franse gerechtjes en seizoensgebonden suggesties. Een toppertje op de kaart is Tilly’s vlaai © erkend als Gents streekproduct. Tilly maakt met hart en ziel alle gerechten klaar en kookt met verse producten.

Van maandag tot vrijdag is er ook steeds een lekkere dagschotel aan een fijne prijs voorzien (tenzij op feestdagen). Geniet van onze heerlijke steaks, huisbereide stoverij met verse frietjes met een lokaal biertje of smaakvol wijntje! In de namiddag kan ook genoten worden van huisgemaakte pannenkoeken en Brusselse wafels. Onze tearoom start om 15u tot 18u. Op vrijdag en zaterdag kan gezellig getafeld worden tot in de avond.

Kim – Matthias – Tilly – Fabian – Joris

Maak kennis met ons Uilenspiegel team

Tilly begon haar loopbaan tussen de pralines van Daskalides. Ze pikte een passie op voor koken en richtte vervolgens haar eigen traiteurzaak op in Wondelgem. Na 7 jaar als traiteur, lonkte de overname van Eetcafé Uilenspiegel. Goedlachs, optimistisch en enthousiast roert Tilly achter de keukenschermen in kookpot en vlaai casserole.

Met zijn master handelswetenschappen was Matthias een drijvende kracht in de traiteurzaak van zijn moeder. Ondernemen is helemaal zijn ding! In de brasserie, kan je Matthias vinden achter de bar of vaak achter het pc scherm, want voor hem kent boekhouding of drankjes maken geen geheimen.

Kim verwelkomt elke gast met een glimlach en zorgt voor een vlotte bediening. Na het behalen van haar bachelor Toerisme en Recreatiemanagement trok ze naar het buitenland en werkte ze als vrijwilliger in Guatemala. Terug in Gent, was ze 6 jaar een gedreven programma assistente bij Vlerick Business School. Het zelfstandig ondernemen kriebelde heel wat meer en koos ze daarom haar creativiteit en energie in de horecawereld de vrije loop te laten gaan.

Rechterhand van Tilly, is hulpkok Fabian. Als energieke bokser, ruilde hij de ring en bokshandschoenen in voor fornuis en kookgerei. Met zijn management ervaring bij Ellis Burgers is Fabian hands-on en doelgericht, met een liefde voor koken, de Surinaamse keuken en een heerlijke steak met pepersaus. Trotse vader van 2 flinke dochters.

Een vaste waarde in de horeca, met succesvolle horecazaken op zijn palmares, is Joris een ervaren, gastvriendelijke kelner! Drukke shiften heeft hij het allerliefst, net als een goed fris pintje, zijn kroost, een koffietje met dagblad!