Over ons - Team Brasserie Uilenspiegel Gent
15994
page-template-default,page,page-id-15994,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7,vc_responsive

Over ons

De Uilenspiegel is een brasserie in het hart van Gent op wandelafstand van historische en toeristische toppers zoals het Belfort, de Sint-Baafs kathedraal en het stadhuis. In de buurt vind je hippe boetiekjes (Volderstraat, Koestraat en Brabantdam), alsook de grote merken in de winkelstraat bij uitstek, de Veldstraat.

Voorheen was Korte Kruisstraat 3 Vlaams Huis Roeland. Leden komen nog steeds graag hun stamcafé opzoeken om er te vergaderen en bij te praten in de crypte.

Brasserie Uilenspiegel Gent -
Vlaams Huis Roeland – 1954
Brasserie Uilenspiegel Gent -
Korte Kruisstraat 1979 ©beeldbank Stad Gent

In oktober 2017, waagden gepassioneerd kokkin Tilly en jongste zoon Matthias de sprong en namen ze samen de zaak over. We zijn heel fier dat we als uitbaters zelf elke dag aan het roer te staan in de zaak en onze gasten kunnen ontmoeten en verwennen.

De brasserie biedt een gevarieerde menukaart aan van klassieke, Vlaamse en Franse gerechtjes en seizoensgebonden suggesties. Een toppertje op de kaart is Tilly’s vlaai© erkend als Gents streekproduct. Tilly maakt met hart en ziel alle gerechten klaar en kookt met verse producten.

Van dinsdag tot vrijdag is er ook steeds een lekkere lunch aan een fijne prijs voorzien. Geniet van onze heerlijke steaks, huisbereide stoverij met verse frietjes met een lokaal biertje of smaakvol wijntje! In de namiddag kan ook genoten worden van huisgemaakte pannenkoeken. Onze tearoom start om 15u tot 18u. Op vrijdag en zaterdag kan gezellig getafeld worden tot in de avond.

Brasserie Uilenspiegel Gent -
Joris – Tilly – Matthias

Maak kennis met ons Uilenspiegel team

Tilly begon haar loopbaan tussen de pralines van Daskalides. Ze pikte een passie op voor koken en richtte vervolgens haar eigen traiteurzaak op in Wondelgem. Na 7 jaar als traiteur, lonkte de overname van Uilenspiegel. Goedlachs, optimistisch en enthousiast roert Tilly achter de keukenschermen in kookpot en vlaai casserole.

Met zijn Master handelswetenschappen was Matthias een drijvende kracht in de traiteurzaak van zijn moeder. Ondernemen is helemaal zijn ding! In de brasserie, kan je Matthias vinden achter de bar of vaak achter het pc scherm, want voor hem kent boekhouding of drankjes maken geen geheimen.

Een vaste waarde in de horeca, met succesvolle horecazaken op zijn palmares, is Joris een ervaren, gastvriendelijke kelner! Hij zorgt steeds voor een vlotte bediening. Drukke shiften heeft hij het allerliefst, net als een goed fris pintje, zijn kroost, en een koffietje met dagblad!